Varmt värre!

Sommaren har verkligen tagit fart! Gudars så varmt det har blivit i Stockholm nu. Det är nästan som att vara utomlands och här sitter jag och svettas medan jag väntar på att telefonen ska ringa. Jag tycker det är så fascinerande att vi människor klagar på att värmen aldrig kommer och när den väl är här så är det självklart "för" varmt. Men jag gissar att det är för att vi tar det positiva förgivet. Vi borde istället försöka leta efter de positiva sakerna i vår omgivning. Häromdagen till exempel talade jag med en person som hade en mer optimistisk syn. Hon sa att genom att handla hos Mataffären.se istället för en vanlig affär så slipper man bekymret att ha upptinade varor när man väl kommer hem.


Visserligen så var det min flickvän som sa det, men visst f*n har hon en poäng i det. Har inte ni också tänkt på att när man handlar i affär och ska hem så är ju bilköerna ibland så långa att maten, i synnerhet frysvarorna, hinner tina och man måste nästan laga till allting direkt man kommer hem. Mataffären.se har däremot en obruten kylkedja ifrån det att vi får in varorna ifrån leverantören till att ni får det levererat till dörren. Vi har ett kyllager och ett fryslager hos oss och när varorna når bilarna så har vi installerade kylare i dem samt kolsyreis som håller frysvarorna tillräckligt kalla för att överleva bilturen. Så i och med att ni kloka människor handlar hos oss, kan ni ligga i solen och njuta av den otinade glassen ni fått och då är det dessutom fritt fram att börja koncentrera sig på nästa lilla bekymmer:)


Sommarmys på skärgårdsö

Tjenare allihopa!

Nu är jag tillbaka efter en allt för lång vila ifrån bloggen. Jag hoppas att ni lyckades skrapa ihop till en fin och mysig midsommarhelg. Personligen tyckte jag helgen hamnade lite mitt emellan lönen i maj och den som kommer inom ett par dagar. Lyckligtvis så löstes det smidigt då jag kunde beställa maten via Mataffären.se där jag valde att betala mot faktura. Jag tycker alltid att det känns lite godare när man inte har behövt betala för maten... än. Och när lönen väl kommer så är summan en mindre betydande del av vad jag då har på kontot.


Jag nämnde i förra inlägget om en viss idyllsituation där jag satt i gräset och åt glass en solig dag. Denna dag har uppnått samma klass men med en liten detaljändring. Istället för att sitta i gräset har jag suttit på en kontorsstol och myst. Det har dock inte varit så många inkommande samtal till oss på kundtjänsten idag vilket har varit fenomenalt trevligt med tanke på att jag vissa stunder kunnat lämna min dator för att få lite UV ljus på mig. Jag har inte tänkt vinna pris för blekast på kvarteret i år... igen. Förra året var katastrofalt och de enda bra dagarna sammanträffade med antingen jobb, sovmorgnar eller besök på annan ort där solen inte gästade.


 Men nu är solen här i alla fall vilket får mig att drömma mig ut på vattnet. Vi har fått in många samtal och mail om att vissa av er kommer resa ut till skärgården under semestern och ni har kanske märkt att vi försökt göra något åt saken. Vi kommer under veckorna 27 - 31 att stationera bilar nära vattnet där ni, under två timmar, kommer kunna hämta upp eran leverans av mat. Bra va! På det sättet behöver ni i princip bara vidröra fastlandet under några minuter för att senare återvända till era smultronställen. De områden vi kommer att positionera oss på är Resarö (Ytterby brygga), Stavsnäs brygga och Årsta brygga och det ni behöver göra är att lägga en beställning där ni ändrar leveransadressen till önskad brygga (av dessa tre). Efter det så behöver ni bara dyka upp någon gång under dessa två timmar för att hämta maten.


Det är nästan så att jag blir avundsjuk. Men det dröjer inte länge innan min semester kommer och då ska jag upp till kära Norrboten och visa upp min fina Stockholmsbränna. Det kommer bli nice!


Ni må hade gött så hörs vi igen senare!


/ Olle på kundtjänsten


Glad Midsommar!

Hejsan hejsan!


Äntligen är den efterlängtade sommaren här. Solen skiner, fåglarna kvittrar och jag sitter just nu ute i gräset och smakar på en utsökt isglass med en liten touch av jordgubb!


Hur läckert hade det inte varit om jag hade kunnat säga det och mena det. Men nu råkar vi befinna oss i ett land där vår käre Sol inte verkar fira sin semester i. Men oroa er inte. Jag har hittat lösningen till era problem.


Har inte ni någon gång känt att det absolut skönaste med en semester är att vara ute i solen och bara njuta av livet. Inga plikter, inga måsten och inga bekymmer. Kanske har ni beslutat er för att gå till en restaurang eller bar för att få allting ordnat åt er. Nu vet jag att det här inte är det bästa substitutet till vad ni kallar sol, men om ni slår på lampan ni har vid skrivbordet, slår igång er dator och bränner iväg en beställning hos oss, så kommer ni kanske att uppnå en liknande känslaJ


Resultatet blir att ni får det ljust nog att ni kan använda era solglasögon (om ni har en stark lampa), varmt (eftersom ni sitter inne) och maten och drickat kommer serverade av våra chaufförer. Har ni tur så kanske chauffören är tillräckligt snabb så att en vindpust kikar in genom dörren för att svalka er i den massiva hettan. Genom att använda denna metod kommer ni även att kunna göra alla de inomhusaktiviteter ni vill, men vanligtvis inte kan göra för att vädret är så himla bra.


Den här veckan har varit riktigt underhållande på Mataffären.se och vi har haft mycket att stå i. Vi har under början av veckan sett till att förbereda med det mesta inför Midsommaren och jag vill gärna påstå att jag är nöjd med resultatet. Volymrekord! Under torsdagen så plockade vi närmare 300 beställningar före lunch, vilket är en hel del, och då var dagen ändå inte ens nära på att ta slut. Detta bidrog förstås till en hel del stress på jobbet så att allting skulle gå ut rätt och jag måste medge att vi lyckats riktigt bra med dagen. Jag kan bara tacka er alla som har hjälpt till att nå detta resultat och jag hoppas ni har blivit lika nöjda!


Jag hoppas ni alla får en riktigt fin och trevlig Midsommar!

/ Olle på kundtjänsten


Då var det snart dags för midsommar!

Hejsan!


Då var det dags för en ny intressant och lärorik vecka. Helgen har, som ni kanske märkt, inte gett oss allt för mycket sol vilket förstås har bidragit till en hel del mys framför TV:n. Personligen så är jag van vid 24 timmars konstant ljus vid den här årstiden. Jag kommer nämligen ifrån en liten stad som av er kallas Luleå, men Lulä av oss som modifierat namnet lite.


Nu är jag alltså tillbaka på jobbet och bara det, känns som om lite ljus äntligen tagit sig igenom näthinnan. Det kan förstås vara dataskärmen som framkallar det, men jag vill gärna tro att det är för att jag återigen får höra vad ni kunder har att säga. Det är så intressant att få veta hur utfallet på allt hårt arbete uppfattas i era ögon.


Vi har dels era synpunkter och önskemål som dyker upp då och då. De är kanonbra! Det är ju trots allt ni som tar del av tjänsten. Vissa av önskemålen börjar vi med direkt. Andra är dock inte genomförbara för tillfället, men i och med att ni har meddelat oss om dessa så vet vi om dem och kan se över dem allt eftersom.


Några samtal och mail är kanske inte positiva i sig och vi gör allt för att lösa dessa problem. Men för oss på kundtjänsten innebär det även att vi äntligen får säga åt våra, annars så bra, medarbetare som plockar ihop varorna. Jag inser att alla gör vi fel. Men att få ge den personen en chans att rätta till problemet är guld värt. Vi lämnar varje vecka in en rapport om den föregående veckan och en del plockare tar varje chans de får att se över sina kommentarer, både positiva och negativa.


Sedan har vi förstås de positiva kommentarerna. Ibland har jag blivit så överöst med beröm att jag nästan blivit helt stum. Det känns verkligen roligt att få höra eller läsa om att ni som kunder är nöjda med oss. Det spelar ingen roll om det är något jag har gjort eller mina kära kollegor. Så länge ni blivit nöjda blir jag glad. Om det inte låter som att jag blir det så skyller jag på min härkomst ifrån Norrland (vi har rätt till att låta så).


Nu kanske ni tror att jag bara tycker om att jobba, det gör jag inte. Jag har även ett stort intresse för helger och vad som kan hända då. Snart är det ju dessutom midsommar och får vi bara lite soligare väder så tror jag att det kan bli riktigt trevligt. Jag ser verkligen fram emot att få äta all sommarmat som dyker upp under denna helg. Vi har, som ni kanske märkt, inte öppet under självaste midsommarafton så jag ska njuta av hela dagen. Det kommer att bli ett stort matbord med massa läckerheter. Som kundtjänstarbetare är jag priviligerad med att få reda på varorna som kommer in och ut ur vårat sortiment... och har ni märkt att vi har en separat sektion bara för midsommarhandlandet. Om inte, ta en titt för det ska jag.


Ha det gott allihopa!


Olle på kundtjänsten


Mataffären.se:s nya blogg

Hejsan!

Välkomna ska ni vara till Mataffären.se:s egna blogg. Mitt namn är Olle och har jobbat som kundtjänstarbetare på Mataffären.se sedan November 2008.

Här kommer jag att skriva om vad vi sysslar med och hur en vanlig dag på kundtjänsten kan se ut. Eftersom ni fysiskt inte befinner er i våra lokaler så går en viss del av kunskapen och förståelsen om oss förlorad och jag kom därför på denna utsökta idé om en blogg som kanske kan ge er den rätta känslan. När ni dessutom, genom att handla hos oss, sparat in några timmar av dagen genom att handla hos oss istället för butik så kanske ni kan avvara fem minuter till att läsa mina inlägg.

Med vänlig hälsning


Olle på kundtjänsten

RSS 2.0