Den stora Coopdagen

Så då var det söndag igen och helgen är nästan slut. Själv har jag haft en väldigt lyckad helg, lördagens aktiviteter framkallade verkligen barnasinnet inom mig. Först var jag på barnkalas och sen på Gröna Lund.  Jag vet inte hur det är med er, men jag kommer nog aldrig bli för gammal för att uppskatta en omtumlande tur i pop-expressen, en rolig vandring i lustiga huset eller att smaska på en rosa sockervadd. Det är något alldeles speciellt med tivolin, eftersom att de framkallar så mycket positiva minnen från när man var liten och bekymmerlös.

Något annat som är fascinerande med barn är att de är helt omedvetna om sakers materiella värde, det är den roligaste leksaken som vinner, inte den dyraste. Det här fick jag ett bra exempel på under helgen, när det tre åriga födelsedagsbarnet satt omringad av ett hav med dyra presenter (allt från märkeskläder, till fotbollsmål), men favoriten var ändå en gammal leksaksbil i plast.

På tal om barn så håller vi just nu på att förbereda för en alldeles speciell dag. Nu på söndag (den 6/9) kommer vi nämligen delta i den traditionella Coop-familjedagen på skansen. Jag kommer tyvärr inte att medverka där, men har skickat två otroligt kompetenta medarbetare. Så jag föreslår att ni samlar ihop era familjer och åker till skansen på söndag och har en riktigt mysig dag. Ni kan dessutom ta tillfället i akt att ställa de frågor ni alltid velat få besvarade, vare sig det handlar om plockningen av varor, leveranserna eller något annat. Detta är ju en ultimat chans för er att göra det öga mot öga. Och alla ni som är medmeramedlemmar har dessutom fått ett mail som berättigar er fritt inträde till skansen under denna härliga dag.

Men, vi kommer få mer tid till att diskutera familjedagen innan dess. Nu ska jag ut och vandra en stund för att ladda upp inför kommande vecka, som förhoppningsvis fortsätter i samma takt som den förra avslutades i.

So long

/Olle på kundtjänsten


Ojojoj!

En sån vecka det har varit på Mataffären.se. Vi har slagit orderrekord efter orderrekord och plockarna har verkligen fått ligga i. Vi på kundtjänst har till och med fått hoppa in och plocka vissa stunder, så om någon har fått fel vara kan det vara mitt eget fel och då ber jag om ursäkt.


Hursomhelst så har denna vecka varit riktigt hektisk, vilket vi alla är glada för och jag misstänker att denna ökning uppstått för att vi börjat synas mer på marknaden. Fler och fler upptäcker att vi finns och det är riktigt kul att jobba när man verkligen ser att det bara går bättre och bättre hela tiden. Kul att få vara med!


Jag måste dock säga att trots att vi har fått fler ordrar så har antalen samtal inte ökat märkvärt. Min enda slutsats till detta måste vara att vi även blivit bättre på att plocka vilket för mig låter strålande. Jag menar, det räcker ju inte att vi får in fler ordrar om vi även ökar antalen fel. Det är ju varken kul för mig, plockarna eller er.


Som tack till denna vecka vill jag nu ge er, alla nya privatkunder, en rabattkod som ni kan utnyttja nästa gång ni handlar. Denna rabattkod berättigar er till en fri hemkörning. När ni går till kassan så behöver ni bara knappa in koden "nyamatvanor" på betalningssteg 2 under "Kampanjkod". Jag vill dock påpeka om ett vanligt misstag.


Efter att ni har skrivit in koden, se till att trycka in den gröna pilen (inringad i bilden) för annars kommer tyvärr inte rabatten med. Ett annat vanligt misstag brukar vara att kunder inte tror att rabattkoden kommit med när det fortfarande står leveranskostnad = 85:-. Därför vill jag bara säga att leveranskostnaden alltid kommer att stå på 85:- för er. Däremot så kommer raden "Rabatt" att öka med 85:- i samband med att ni trycker in den gröna pilen.


Hoppas ni får en trevlig helg nu så får vi höras igen nästa vecka!


/ Olle på kundtjänsten


Kräftor är gott!

Hejsan


Jag håller just nu på att ladda inför en arbetsvecka fylld av liv. Vi har nu gått upp på högfart igen efter en sommar med lite lugnare arbetsdagar vilket borde medföra några samtal extra.


Jag har precis avslutat resterna från gårdagens kräftskiva och jag måste säga att kräftor måste vara de godaste som existerar på denna planet. Jag kan inte förstå att kräftperioden snart är slut. Nu kanske ni tänker: men om han nu tycker det är så gott, hur kan han då ha rester över? Ingen fara, svarar jag till det, jag köper alltid ett paket extra att smaska på senare.


Som jag har förstått det är jag inte den enda som tycker om kräftor. Det har varit många som har beställt det av oss under dessa veckor och jag tänkte bara, innan jag säger god natt till er, tillägga att Mataffären.se fortfarande har kvar våran separata sektion för kräftälskare ett tag till. Jippi! Säger jag till detGod natt. Jag hoppas vi hörs i veckan.


Back in business

Nu är jag tillbaka efter den otroligt mysiga stunden i mitt kära hemland. Jag lyckades pricka in en utav de bättre veckorna Luleå stad skådat sedan juni 2007. Kanonväder och 25 grader i vattnet. Kan det bli bättre?


Men nu är jag tillbaka i kundtjänsten och sitter förhoppningsfullt och väntar på samtal medan jag försöker komma ikapp i senaste skvallret. Senaste ryktet jag hörde var att skolorna börjar denna vecka. Det kanske inte är det mest exotiska skvallret ni har hört, men det verkar i alla fall vara ett rykte som stämmer. Jag kommer ihåg hur det var. Man kom till skolan förväntansfull över att höra vad alla klasskompisarna gjort under sommarlovet och dessutom hade man ju hört att det hade börjat en ny tjej i parallellklassen som alla sa var så söt. Henne fick man ju för guds skull inte missa under första dagen eftersom hon kanske redan var upptagen under den andra. Det man inte tänkte på i den åldern var att hon kanske var singel redan under dag nummer tre för det svängde ju väldans fort i den åldern.


Nåväl, om man nu missade den chansen så hade man ju desto mer tid till sina kompisar. Man kollade med kompisarna om hur deras scheman såg ut och man hade ju förstås fått sämst schema i år igen. Ju äldre man blev desto sämre blev ju schemat.  När man väl kom hem till mor och far efter skolan så såg man ju det som ens primära uppgift att störa dem så mycket som möjligt med allt som hade hänt alla andra, vart de hade varit och varför just DET aldrig hände en själv. På något konstigt sätt så tror jag att det är en av de bästa tiderna som förälder, trots att barnen bara babblar på. Det ger nog en känsla av nostalgi från när man själv gick i skolan och då vill man nog som förälder ta del av så mycket som möjligt av detta skvaller.


Detta leder då till att vissa vardagssysslor ställs åt sidan och man får ta dem när tid ges och vet ni vad? Mataffären.se har öppet på nätterna också. Ni kommer att i lugn och ro kunna sitta och lyssna på vad era barn har gjort i skolan, utan att behöva bekymra er för att hinna till affären innan de stängt. Genom några klick så kan ni lätt skicka iväg en beställning till oss där ni får med de varor ni önskar. Det ger ju en så mycket tid till annat som är mycket viktigare som att umgås med sin familj.


Ni kommer kanske ihåg varianten om att ge läraren ett äpple under första dagen på skolan. Jag vet inte hur det var för er men för mig var det en sak som ingen ville göra eftersom det omedelbart skulle göra en till klassens "fjäskare". Men, om ni beställer det av oss så ger ni i alla fall era barn chansen att axla den titeln, även om denne inte vill.
Vi syns snart igen!


/ Olle på kundtjänsten


RSS 2.0